top of page
A_edited.jpg

Dansen met DansDrift 

Ballroom danslessen voor 55 plussers op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Elke 2e vrijdagmiddag van de maand is iedereen welkom op de Open Dansmiddag. 

DansDrift is gestart in "Ons Tolhuis" met ballroom danslessen voor de 55-plussers op de woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.

Elke 2e vrijdagmiddag van de maand organiseren wij een OPEN Dansmiddag van 14.00 - 16.00 uur waarbij iedereen welkom is.  

 

Sinds 2016 organiseren wij, Agnes van der Drift en Ron de Jong, ballroom danslessen voor 55-plussers. Ons doel was deze groep mensen in beweging te houden en te laten genieten van muziek en dans. De lessen bieden ook een mooie gelegenheid om met elkaar nieuwe sociale contacten op te bouwen.

 

Wij zijn vier enthousiaste vrijwilligers die er alles aan doen om van deze dansclub een succes te maken, en dat is inmiddels ruimschoots gelukt. Het stijldansen, ballroom en latin, wint nog steeds aan populariteit in onze doelgroep. Danslerares Agnes en haar assistent Ron zetten zich in om de leden de dansfiguren aan te leren. Met een flinke dosis humor en geduld gaat dat in het algemeen heel goed en hebben we veel plezier.

Ton en Henriette verzorgen de technische en muzikale aspecten, Atie Toet de ledenadministratie en wat verder ter tafel komt.

 

Omdat veel leden vanaf het begin de lessen volgen, hebben we inmiddels een aardig niveau bereikt. Maar, na anderhalf jaar Corona pauze is er vast wel het een en ander weggezakt. We hebben dan ook besloten om de figuren weer vanaf het begin te herhalen en nieuwe leden kunnen zich daar dus mooi bij aansluiten. Wat voor de een misschien ’n opfriscursus is, kan voor de ander misschien compleet nieuw zijn. Het maakt voor ons niet uit, wij nemen het zoals het komt.

Vooral omdat Agnes met iedereen rekening houdt en niet persé een einddoel nastreeft, heerst er bij ons altijd een ontspannen sfeer; we hoeven geen prestaties meer te leveren, het gaat om het plezier.

 

De OPEN DANSMIDDAGEN elke 2e vrijdagmiddag van de maand zijn ook heel geschikt om kennis met ons te maken.

"Ons Tolhuis" heeft een gezellige zaal om samen te komen, een prima vloer om te dansen, een heel gezellige bar en volop ruimte om lekker uit te rusten en te genieten van een hapje of een drankje.

Natuurlijk komen er op deze middagen veel van onze eigen leden maar ook u bent dan van harte welkom. Misschien vindt u het wel zó leuk en gezellig dat u ook zin krijgt om te leren dansen.

Om een tekort aan heren te voorkomen adviseren wij de dames om zich op te geven mét een danspartner. Heren kunnen zich ook single aanmelden.

 

Kom een keertje langs u bent van harte welkom.

 

Om lessen te volgen moet u lid zijn van wijkvereniging Leidschendam-Zuid ad € 12,50 p.j.

Het lidmaatschap voor DansDrift is per dansseizoen €25,00 per persoon.

Voor meer informatie: Atie Toet, email  ajosa50@hotmail.com

Datum:             Woensdag   

 

Tijd:                   14:00 - 16.00 uur

Locatie:            "Ons Tolhuis"

Kosten:             €25 per dansseizoen en lidmaatschap wijkvereniging €12,50 per jaar

bottom of page