top of page
PICT0040 patchwork.JPG

Wat is Patchwork?

 

Patchwork is een handwerktechniek, waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. Patch betekent lapje stof. De lapjes kunnen in verschillende kleuren, dessins en vormen gebruikt worden, waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen.

 

Van een patchworklap, maar ook van een effen lap stof kan een “quilt” gemaakt worden. De uitspraak is “kwilt” en niet kilt, wat een Schotse rok is.

Een quilt is een gewatteerde deken, die uit een bovenkant, een tussenlaag, die voor warmte zorgt en een onderkant. Om deze 3 lagen op elkaar vast te zetten, zodat ze niet gaan schuiven, wordt een quilt gequilt. Dit is het met kleine rijgsteekjes aan elkaar vast zetten van de drie lagen, waarna het geheel met een bies wordt afgewerkt.

 

De patchworkgroep komt op de maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar in de maanden januari, februari en maart en in het najaar in oktober en november.

Tweemaal per jaar worden er in onderling overleg nieuwe onderwerpen en projecten gekozen, die altijd variëren in moeilijkheidsgraad en afmeting. Eigen ideeën zijn altijd welkom. 

Neem voor meer informatie contact op met Maud Robberegt, tel. 071-5622018. of mail: maudrobberegt@xs4all.nl

Datum:                   Maandag 

 

Tijd:                         10:00 - 12:00 uur

Locatie:                    "Ons Tolhuis"

Kosten per jaar:     € 50

PATCHWORK

bottom of page