top of page

Buurtpreventieteam Leidschendam-ZuidLeefbaarheid en veiligheid is een zaak van alle wijkbewoners samen. Het buurtpreventieteam (BPT) gebruikt wijkgebouw Het Tolhuis als startpunt voor hun looprondes. Bij die looprondes besteden zij extra aandacht aan onze wijk naast wat uzelf kunt doen als buurtgenoten voor uw leefbaarheid en veiligheid.

Ons team

Als team van telkens drie personen lopen we wekelijks op onregelmatige tijdstippen een ronde in de buurt. Ieder lid loopt ongeveer eens in de drie weken mee. Deze rondes duren niet langer dan twee uur. Wij zijn de extra ogen en oren van de buurt, spreken regelmatig buurtbewoners en informeren hen over zaken die ons opvallen rond veiligheid en misstanden. Waar nodig melden wij zaken direct aan de politie of de gemeente of overleggen dit later tijdens een van de regelmatige besprekingen met hen. Leden van het BPT werken samen met de gemeente en de politie aan de leefbaarheid van uw wijk.

Training

Het BPT is officieel partner van de gemeente en de politie en krijgt training en materialen die ons herkenbaar maken in de buurt. Daardoor kunnen wij ons vrijwillige werk veilig en goed doen. Heeft u uw eigen woning al eens bekeken door de ogen van een inbreker? Dan ontdekt u hoe makkelijk het soms wordt gemaakt om een woning ongevraagd binnen te dringen en zaken mee te nemen of erger. Die manier van observeren is een onderdeel van de training die veel meer inhoudt.

Actief

Wij zijn als team in uw wijk actief en zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe teamleden uit de wijk Leidschendam-Zuid, zodat we mogelijk vaker een ronde kunnen lopen en meer zichtbaar zijn in de wijk. Na aanmelding doorloopt u, in groepsverband, een degelijke basiscursus op het gebied van buurtpreventie.

18 jaar of ouder, wonend in Leidschendam-Zuid en aanmelden?

Of wilt u eerst meer weten?

Dit is ons emailadres: bptleidschendamzuid@gmail.com

Comments


bottom of page